Update bezoek oktober 2016

Beste mensen,

We zijn alweer bijna 2 weken op Lombok. Het is hartverwarmend hoe we op zowel Oost en West Lombok onthaald zijn.
De eerste week was zoals elk jaar weer hectisch, alle projecten moeten dan worden opgestart.  Eerst zijn we gaan kijken welke projecten daadwerkelijk nodig zijn, hier en daar gebeurt het wel eens dat de mensen hier al een oplossing hebben gevonden voor het probleem dat ze hadden.
Als het project definitief doorgaat moeten er nog berekeningen worden gemaakt om de kosten vast te stellen. Iedereen moet voor elk project een aanbetaling krijgen. Een euro is ongeveer veertienduizend rupiah dus de miljoenen vliegen in het rond.

thumbnail_20161013_053850_resized

De meeste projecten zijn op West en Oost Lombok van start gegaan en we volgen alles op de voet.

In Iobalit is in mei begonnen met het bouwen van de kliniek. Deze is klaar, alleen nog een stukje hekwerk dat moet worden geplaatst. De kliniek is werkelijk een plaatje, hier mag Vlok trots op zijn.

De opleiding voor constructeurs is gisteren gestart, eerst een officiële opening en daarna wilde de Lombok Post nog een artikel schrijven.
Deze opleiding wordt gevolgd door cursisten uit Oost en West Lombok.

We hebben lang met de nieuwe Lura in Iobalit gesproken, hij gaat kijken wat er in de nabije toekomst nodig is voor Iobalit.

Nog niet alles is opgestart dus we zullen nog even stevig moeten door werken om alles af te hebben voordat we weer naar huis gaan, maar dat is nog niet aan de orde.
Alle lokale projectleiders zetten zich voor de volle 100% in, dus het moet mogelijk zijn om alles af te krijgen.

Jammer dat het regenseizoen dit jaar vroeg is begonnen, we hebben een aantal dagen veel regen gehad en dat gaat ten kosten van productiviteit.

Verder amuseren wij ons prima op dit mooie eiland,

Met vriendelijke groet,

Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *