Bezoek Antoinette aan Lombok

Nieuwsbrief 1, projecten juni 2015

Van 6 juni t/m 6 juli verbleef ik op Lombok voor de stichting VLOK. Het doel was om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen, stimuleren en onderzoeken van de economische zelfredzaamheid, gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting en infrastructuur in het oosten van Lombok.   In het kader daarvan heb ik enkele voorgesprekken met Harry Peters, de grondlegger van VLOK, gehad en er zijn een aantal projecten gekozen  waar ik mij op ging richten. Dit waren het opzetten van een naaiatelier, het organiseren van een computercursus en Engelse cursus. Bouw van 2 nieuwbouw huizen en onderzoek in de gezondheidszorg. Het dorp waar we als VLOK in Oost Lombok actief zijn is Ijobalit. Ik werd daar hartelijk ontvangen door burgemeester Zaitul Akmal en mijn tolk Nurul Hikman. Samen met hun heb ik de projecten kunnen realiseren.  De ervaring die ik heb opgedaan was verrijkend.

 

Met vriendelijke groet,

Antoinette

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *